Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Her vil vi med jevne mellomrom legge inn informasjon og publiserte artikler som omhandler aromaterapi, eteriske oljer og andre spennende emner.

 

Hydrolater

Noen hovedpunkter:

Hva er et hydrolat:

 1. Den kondenserte dampen fra destillasjon av aromatiske planter,alså et biprodukt ved produksjon av eteriske oljer. Dette destillatet vil da inneholde små rester av eteriske oljer - fra 0,05 - 0,2 ml per liter - samt plantens vannløselige - ikke flyktige komponenter. De ørsmå mengdene av eterisk olje oppløses fullstendig i hydrolatet og blir ett med vannet i en kraftig og helsebringende symbiose. Også de vannløselige stoffene gir hydrolatet duft og terapeutiske egenskaper. Hydrolatet er således et meget fullstendig uttrykk for hele planten - plantens fingeravtrykk ( dens DNA ).
 2. Destillerte vann av ikke-aromatiske planter, som arnika, kornblomst, trollhassel etc - til terapeutisk bruk.

Et hydrolat kombinerer aromaterapi og fyto (urte) terapi. Selv fortynnede hydrolater er langt sterkere enn urtete. Hydrolater kan utmerket godt blandes med andre urteekstrakter og med eteriske oljer, og de egner seg perfekt til å berike forskjellige hud, hår og kroppspleieprodukter ( geleer, kremer, sjampoer etc ).

Hvorfor bruke hydrolater:

De er utrolig milde, selv om de har mange av de eteriske oljenes egenskaper.

De tåles av den sarteste hud, og de sykeste pasienter.

Mens man som kjent må utvise stor forsiktighet med eteriske oljer, er hydrolater 100 % ufarlige i bruk. Ikke minst gjelder dette ved innvortes bruk.

De er som skapt for pleie av nyfødte og små barn.

Til felles med eteriske oljer har de alle sur pH verdi som gjør dem antibakterielle, men uten noen form for aggressiv virkning på hud og vev.

Den sure pH verdien er også perfekt for hudpleie. Lite er mer effektivt for å balansere en vanskelig eller allergisk hud enn daglig rensing og spraying med hydrolater!

Hydrolater er billige, og det gir en sjansen til å nyte feks rose, sitronmelisse og neroli, uten å bli ruinert. De er utrolig anvendelige, renslige og lette å bruke.

De er effektive! Noe som årtuseners uavbrutt bruk har bevist.

Bruksmåter:

Dosering: 30 ml hydrolat i 1 liter kildevann drikkes daglig i 3 uker, så en ukes pause.

Dette gjelder spesifikke kurer, ellers er det helt i orden å drikke hydrolater i vann som en forfriskende morgendrikk, eller for god nattesøvn.

Spesifikke bruksområder for en del kjente hydrolater:

 1. Stimulerende og energigivende

Rosmarin, alle gran og furutyper, timian, fragonia, peppermynte, laubærblad, oregano

Berolignde, antistress hydrolater

Neroli, mandarinblomst, sitronmelisse, lavendel og kamille.

 1. Sårlegende.

Cistus, pistasjeblad, lavendel, salvie, laubærblad, tetre og trollhassel.

 1. Generelt hudpleiende.

Rose, geranium, cistus, kamille, neroli, frankincense, immortelle, mandarinblomst, gulrotfrø,myrt, lavendel, laubærblad og tetre.

 1. Øyenpleie.

Kornblomst, kamille, myrt, rose og trollhassel.

 1. Hårpleie.

Laurbærblad, rosmarin, sedertre, sypress, salvie, enebær, kamille.

7.Slankende, utrensende og antirevmatiske.

Enebær, sypress, peppermynte, salvie, fenikkel, gran og furutyper.

 1. Lungerensende og slimløsende.

Eucalyptus, isop, myrt, basilikum, oregano og laurbærblad.

 1. Fordøyelsesstyrkende.

Peppermynte, basilikum, fenikkel, dill løvstikke, koriander, oregano, fransk merian.

 1. For kvinner (underlivspleiene).

Rose, geranium, fransk merian, muskatsalvie, salvie, sitronmelisse.

 1. for menn.

Pistasjeblad, laurbærblad, rosmarin, furunål.

 1. For babyer og småbarn.

Kamille, lavendel, myrt, rose, neroli og mandarinblad.

Dette er bare et lite utsnitt av de mange mulighetene man har når man blir kjent med de utrolige anvendelige, ufarlige og gledesbringende hydrolatene.

Her er det bare å sette i gang og eksperimentere!

Lykke til!!!

Nyhetsbrev 16.10 - 05

Pistasjeblad Uunnværlig ved problemer med årer, åreknuter, cellulitter, hemoroider og prostatabesvær. Den er utmerket som korrigerende, betennelseshemmende olje ved akne, irritert eller slapp hud.

Immortelle Dette er selve arroljen og hudens beste venn. Dessuten super førstehjelp ved støt og slag, idrettsskader, forstrekninger etc. Den løser opp hematomer, også gamle, og motvirker uønsket kolesterol i blodet. All hud elsker immortelle, også den sarteste babyhud. Og den vil samtidig fremme intuisjon, kreative drømmer og hjelpe til å løse opp knuter i sinnet, lege gamle sår og åpne for toleranse overfor enselv og andre.

Eukalyptus

Polybractea Så til en meget spesiell eukalyptus: eukalyptus polybractea, crypton kjemotypen. Denne kjemotypen er meget sjelden og vanskelig å få tak i, derav prisen! Men den har helt spesielle egenskaper. Selvsagt er den grunnet sitt 1,8 cineolinnhold utmerket for lungene, men viktigere er dens evne til å uskadeliggjøre kjønnsvorter og særlig papillomviruset som er ansvarlig for de fleste tilfeller av celleforandringer på livmorhalsen og livmorhalskreft. Altså en særdeles nyttig olje å bruke forebyggende og lindrende for kvinner og også for menn.

Rosmarin

Verbenon Dette er en helt speiell kjemotype av rosmarin officinalis som bare vokser på noen få steder, særlig Korsika, og som har meget interessante egenskaper.

I motsetning til cineol/borneolkjemotypen hever den ikke blodtrykket. Den er frisk, men noe varere og mer forfinet i duften og virker også på mer subtile nivåer. Den er ekstra pleiende for leveren; renser og regenererer. Den er ekstremt slimløsende f eks ved tette bihuler, og er meget sårlegende og hudpleiende. Perfekt i ansiktsoljer for bedre blodgjennomstrømming og strammere hud. Den er slankende, anti-cellulitt og arrlegende. Ikke minst viktig: den har en uttalt hormonregulerende virkning, og er uunnværlig for kvinner med mens-/overgangsalderplager og overvekt, eller med gynekologiske problemer som muskelknuter, cyster og brystlidelser. Den virker balanserende både på eggstokker og testikler, og på følelsesmessig disharmoni og utmattelse som er årsak til mange helseproblemer. Unngås av gravide og små barn!

Myrt (grønn) Igjen en helt spesifikk kjemotype (1,8 cineol) som bare forekommer på Korsika og som har vist seg å gi utmerket hjelp som vede følgende problemer:

-

Psykiske blokkeringer som følge av misbruk, fornedrende opplevelser og bitre livserfaringer. Renser auraen og motvirker selvdestruktive mønstre, tanker og handling.

 

Sist oppdatert 19.10.2018 kl. 10:52

Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Logg inn