Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Studietur til Kreta 2020

Image may contain: plant, flower, outdoor and nature

https://facebook.com/events/s/studietur-til-kreta/752257121967502/?ti=as

11. juni 2020

Vi har nå den glede å nok en gang invitere til den meget omtalte og populære studie/ferieturen til Kreta. Vi har fått klarsignal fra våre eminente lokalkjente inspirerende tur- og kursledere Babis og Janina, så da er det bare å glede seg!

Herunder følger en beskrivelse av det innholdsrike og allsidige programmet de har lagt opp for oss, og som dere vil se har hver dag sin overraskelse! Deltagerne får selv samle urter til destillasjon og til eget bruk, slike som Kretas spesielle salvie, sypress og timianart, samt f. eks: Sar, laurbærblad, oregano, lavendel stoechas og immortelle.

Kreta er et av de få stedene i Europa der man fortsatt kan oppleve et slikt vell av aromatiske planter i sine naturlige omgivelser. Fjernt fra de turistifiserte byene, i skjulte naturområder, vil vi utforske Kretas rike og mangesidige natur og flora.

Denne gangen utforsker vi nye spennende områder av vakre Kreta og samler og destillerer andre planter enn på de tre foregående ekspedisjonene. Det er altså fullt mulig for tidligere deltagere å være med uten å kjede seg!

Temperaturen er perfekt, ikke kvelende hett som i juli og august, og passer både for strandliv og våre mer eller mindre spreke utendørsaktiviteter

Du kan altså se reisen som en kombinasjon av faglig fornyelse og ekspansjon og en ekstra dose sol og varme - "I'll follow the sun"

Her kan vi virkelig få nærkontakt med faget vårt!

Å forstå plantene, se dem gro i sitt naturlige habitat, vil åpne en verden av natur, dufter og individualitet som hjelper oss å forstå deres terapeutiske egenskaper på en direkte og praktisk måte.

Dette kurset som går over fire dager er lagt opp spesielt for dere som praktiserer eller er interessert i naturmedisinsk aromaterapi og har grunnkunnskaper i faget, men som ønsker å utvide deres faglige horisont på en helt unik måte.

Jeg tilbyr en femte dag med program for den som er interessert i å oppleve det meget severdige Knossos, minnesmerke over den minoiske kultur og et fantastisk arkeologisk museum i Heraklion. Men det er også lov å bruke dagen til å kose seg på stranden eller rusle rundt i den deilige gamlebyen.

Alle Kretakursene har vært enestående givende for deltagerne på mange nivåer. Vi reiste hjem med hjertene fulle av minner, koffertene fulle av urter, og med en helt ny faglig innsikt og inspirasjon. For ikke å snakke om hvor fascinert alle blir av Kretas naturskjønnhet, storslåtte kulturminner og folkets glade mentalitet!

Store deler av kurset vil foregå utendørs. Vi vil få gleden av å utforske fjerne områder av Kreta; kløfter, strender, fjell og den vakre, varierte floraen der.

Vi vil som sagt også få førstehånds erfaring med Kretas mange ville aromatiske planter, samt masse interessant informasjon om hvordan de sankes, destilleres og om de respektive eteriske oljenes bruksområder.

Dere kan glede dere spesielt til den magiske opplevelsen det er å se råmaterialene fra de viltvoksende plantene dere selv har høstet, destilleres og forvandles til den første edle dråpe!

Litt om våre forelesere og guider :

Janina Sørensen

Diplomert medisinsk urteekspert, aromaterapeut, botaniker og forsker i eteriske oljer ved universitetet i Chania.

Hun er allerede kjent blant tidligere deltakere på feltkurset, og har også vært gjesteforeleser ved 2 videregående kurs arrangert av Norsk Aromaterapiskole.

Babis Psaroudakis

Billedhugger og botaniker, med utdannelse og lang erfaring i destillering av eteriske oljer.

Sammen driver Janina og Babis det lille familiefirmaet Wild Herbs of Crete , som produserer flere sjeldne oljer som f.eks. Vitex, spesielle kjemotyper fra Kreta, og deilige hydrolater. Aromedica distribuerer disse flotte oljene og hydrolatene i tillegg til våre velkjente og velrennomerte Fragrant Earth produkter

Praktiske detaljer:

OBS! Flyreise tur/retur Oslo er ikke inkludert.

Kursavgift: ca.Kr 10.000,-

Prisen inkluderer:

  1. BINDENDE PÅMELDING !!!!!

Påmelding skjer ved innbetaling av depositumet.

Depositum: Kr 3000,-

Betales inn på bankkonto nr: 05311114966

NB: Husk å merke overførselen med "depositum Kretatur"

Av utbyttemessige årsaker har vi kun reservert plass til maks 11 personer .

Vi anbefaler dere derfor å gi så rask tilbakemelding som mulig om dere vil sikre dere en plass på denne unike studieturen.

Ta gjerne kontakt med oss på telefon eller mail.

Telefon: 92680164.

E-mail: naromate@online.no .

Adresse: Josefinesgate 2b - 0351 OSLO.

Vi gleder oss!

VELKOMMEN!

Vennlig hilsen Gry Fosstvedt og Norsk Aromaterapiskole

bilde

Kombinèr kurs i aromaterapi med sol og ferieliv på Kreta.
Vi tilbyr nå en inspirerende og energigivende opplevelse der nærkontakt med aromatiske planter står i fokus, men i sine naturlige omgivelser.
Vi begir oss ut på en rundreise i Kretas vakre og varierte natur, dels med bil, men også mye til fots i skogsområder, på fjellet og ute ved havet.
Underveis finner vi forskjellige helsebringende urter og blomster og får inspirerende friluftsforelesninger av våre meget erfarne kursledere. De bor fast på Kreta, og plukker personlig og destillerer selv de kraftige Kretaoljene som Aromedica sverger til.

Noe av det viktigeste med dette kurset er at vi får være med å høste inn aromatiske planter, og oppleve destillasjonsprosessen på nært hold. Slik får vi en mye mer levende og realistisk forståelse av faget vårt. I ukens løp vil dere få høre mye om tradisjonell "m agisk" bruk av aromatiske stoffer som det har vært praktisert i tallrike oldtidssivilisasjoner.

Nærmere detaljer om kursopplegg følger, men det vil garanter bli en uke full av positive overraskelser. Vi får også være med på en tur i en av Kretas mange fascinerende raviner, tilpasset normal kondis!!!
Ikke minst blir det tid til daglig å svale seg i det fantastiske havet som omgir denne vidunderlige øya, enten det er Egeerhavet i nord eller ikke minst det Libyske hav, som glitrer i asurblått, turkis, lilla og rosa.

Kreta er et perfekt valg når det gjelder nettopp slike studier, for veldig mange eteriske oljer har greske og andre myter knyttet til seg. Dessuten har hele Kreta en vidunderlig, besnærende atmosfære som ikke unngår å fylle oss med glede, undring og harmoni. Dette vil du oppleve både i det deilige, azurblå havet og på vandring i den frodige og usedvanlig blomsterrike naturen.

Vi satser på å bo i Rethymnon, som er en utrolig sjarmerende by. De fleste hotellene ligger rett eller like ved strandpromenaden, og med en herlig gamleby, full av kriker og kroker og allverdens butikker og spisesteder. Øverst kneiser det flotte venetianske fortet, Fortezza.

 bilde

 bilde

 bilde

 bilde

 bilde

 bilde

Sist oppdatert 26.02.2020 kl. 23:09

Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Logg inn