Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Bli kjent med:

Kunzea Ambigua

-p vidunderoljen fra Tasmania.

Australia og øyene rundt har skjenket verden en rekke usedvanlig helsebringende planter særlig fra myrtefamilien, som f eks de mange eukalyptusartene og te tre med deres veldokumenterte eteriske oljer.

Atskillig nyere innen aromaterapien er nok et vakkert, blomstrende tre, også den av den kraftfulle myrtefamilien: Kunzea Ambigua.

Som så mange medisinske planter har den vært i bruk blant innfødte i århundrer. Anekdotene om suksessrik behandling av diverse lidelser ble etterhvert så mange at de australske myndigheter lot den eteriske oljen teste i laboratorier, noe som førte til at den ble akseptert som et TGA registrert middel (til utvortes bruk).

De mikrobiologiske tester viste at kunzea er effektiv mot multiresistente sykehusbakterier. Den uskadeliggjør staphylococcus aurens (gule stafylokokker) i en konsentrasjon på bare 0,16%. Ren kunzeaolje drepte 98% av staphylococcus aurens på 10 min og 99.99% etter en kontakttid på 1 time!

Dessuten var den svært effektiv mot pseudomonas aeruginosa (som kan gi urinveisinfeksjoner, ørebetennelse), E. coli (div infeksjoner - urinveis & tarm) og Candida (kan gi soppinfeksjon lokalt og systemisk).

I tillegg til testene viste tallrike kliniske forsøk og bred terapeutisk erfaring at den var effektiv ved en rekke helseproblemer. Særlig kjent er den for sin klart smertelindrende virkning (gjerne kombinert med tysk kamille) ved mange typer revmatisme og muskelverk, samt for sin evne til å fremme rask heling av skadet vev, som ved forstuelse og forstrekninger. Den er også utrolig effektiv ved tannpine, visse typer migrene, helvetesild, insektstikk og støt og slag. Den kan lindre eksem, kløe, herpes labialis & genitalis, fotsopp og kan hele leggsår (og andre vanskelige sår). Mygg og andre insekter holdes effektivt på avstand.

Psykisk er den forfriskende, energigivende, rensende og dempende på negative følelser og anspenthet.

Forklaringen på disse mange gunstige virkninger finner vi i dens interessante

kjemiske sammensetning.

Den er utstyrt med en rekke slimløsende, sterkt antivirale monoterpener, dessuten oksiden 1.8 cineol og en sjelden bukett av betennelseshemmende, allergihemmende og hudlegende sesquiterpener og sesquiterpenoler.

På meg selv har jeg supereffektivt fjernet både tannpine og sterke muskelsmerter etter en forstrekning. Og nylig opplevde jeg å stoppe en kvinnes begynnende astmaanfall i å utvikle seg ved å la vedkommende inhalere kunzea og få noen dråper under nesen og på halsen.

Dr Penoël har forsket videre på kunzea og på fransk vis brukt den innvortes på sine pasienter med imponerende resultater (OBS kontakt alltid en terapeut i aromatisk medisin for blandingsforhold før du tar noe innvortes!). Tatt i kapsler og ved inhalering ga den god hjelp til pasienter med alvorlige kroniske lidelser som emfysem, cystisk fibrose og Crohns syndrom. Den har vist seg i flere tilfeller å lindre symptomene og gi en kraftig bedring i allmenntilstanden og energinivået. Han anbefaler den derfor til alle som føler seg slitne, utladet og kraftløse f eks ved etter-virus og kronisk tretthetssyndrom (ME).

Dr Penoël har alltid en liten flaske med seg etter at han klarte å slå tilbake en meget kraftig akutt influensa hos sin kone og de tar dessuten alltid et par dråper i litt juice når de er på reise for å unngå jet-lag og tretthet.

Kunzea er altså et spennende bekjentskap både hva duft og virkninger angår. Riktig brukt er den totalt uskadelig og med sine mange anvendelsesområder hører den selvskrevent med både i husapoteket og i terapeutenes repertoire.

Sist oppdatert 19.10.2018 kl. 10:54

Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Logg inn