Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Kunsten å fremstille aromatiske synergier. Helg 1 av 7.

Fra 29. februar 2020
til 1. mars 2020

Adresse: Kristelig gymnasium/KG Homansbakken 2, 0352 Oslo

Jonathan Benavides ord, oversatt av Gry Fosstvedt.

KUNSTEN Å FREMSTILLE AROMATISKE SYNERGIER.

Kursserie med Jonathan Benavides

Kunsten å blande synergier av eteriske oljer som påvirker psyken, hjertet og sansene, er temaet for det første kurset i en serie på syv, som vil finne sted i Oslo i 2020/2021.

Det er mulig å ta i alt syv helger med forskjellige spesialtemaer, men hver helg er en fullverdig enhet og kan tas separat. Ønsker du vitnemål, må du imidlertid ta alle syv kursdelene over en maksperiode på to år.

Kurset koster kr 2500,- pr helg, og kursavgiften inkluderer: Kompendium, 20 eteriske oljer og kursbevis.

Det profesjonelle studiet består av totalt syv helger, samt en praktisk oppgave og en teorieksamen for dem som ønsker vitnemål.
Ettersom hver helg har forskjellige temaer, kan de også sees på som fullverdige enheter som kan tas separat. I løpet av dette spennende teoretiske og praktiske studiet utforsker vi syv forskjellige fasetter ved aromaterapi-pensumet.

Temahelg 1:  Klinisk aromaterapi for hjertet og sjelen.

Temahelg 2:  The HEARTS- process. For deg som gikk glipp av Jonathans kurs i april.

Temahelg 3:  Mental aromaterapi, - for hjernen, tanken og sinnet.

Temahelg 4:  Emosjonell/spirituell massasje.

Temahelg 5:  Traumebehandling – og forløsning.

Temahelg 6:  Lindrende behandling. Å være til stede med omsorg og støtte på alle plan for svært gamle, uhelbredelig syke eller døende.

Temahelg 7:  Sakrale oljer, brukt kultisk i årtusener til salvelse, velsignelse og seremonier.

 

Temahelg 1
29.2./1.3. – 2020:              Klinisk Aromaterapi for hjertet og sjelen

Dette kurset i åndelig og emosjonell aromaterapi vil være et viktig bidrag til å bli en virkelig helhetlig/holistisk aromaterapeut. Jeg inviterer deg til å utforske et nytt nivå på din personlige og profesjonelle reise.
I løpet av perioder med studie, refleksjon og veiledning vil du gradvis få dypere innsikt i, og kontakt med din egen essens/kjerne og ditt indre selv.
Hvert trinn på denne viktige reisen vil hjelpe deg å redefinere hva som er viktig for deg selv på dette stadiet så vel for dine kjære og andre mennesker. Slik vil du oppdage hva din egen unike gave til verden kan være: å bli en helhetlig aromaterapeut som kjenner og kan ta i bruk alle fasetter og nivåer i vår helt spesielt allsidige terapi.

Som klinisk emosjonell aromaterapeut vil du lære effektive metoder til å jobbe med naturens dufter. Luktesansen vår er ekstremt kraftig. Den er avgjørende for å overleve, og gjennom hele livet har den stor innflytelse på tanker, følelser, preferanser, stemninger, atferd, hva vi liker og ikke liker, samt våre bevisste og ubevisste minner.

Du lærer hvordan du kan bruke eteriske oljer trygt, ansvarlig og effektivt, privat og profesjonelt. Ved innånding av eteriske oljer får du tilgang til plantenes kraftfulle og helbredende duftstoffer. Dette kan gi helbredelse på forskjellige nivåer - fysisk, emosjonelt, åndelig og energetisk. På dette kurset vil du få muligheten til å oppleve til fulle den holistiske måten å jobbe med eteriske oljer på. I alle faser av livet har vi bruk for dem, enten det er for å styrke vår fysiske kropp og balansere immunforsvaret, tilføre cellene våre oksygen eller fjerne gift- og avfallsstoffer. Likeledes er eteriske oljer fantastiske i arbeidet med å avdekke og bearbeide lagrede minner, til traumeforløsning, smertelindring, for livets overganger og overgangsritualer, til meditasjon og indre vekst m.m.

Jeg tror bestemt at vi alle er lysvesener, og i livets løp, kanskje spesielt når vi går igjennom mørke perioder, søker vi mot lyset. Når vi begir oss ut på en åndelig aromatisk reise, kan vi finne lyset i oss selv og også hjelpe andre til å oppnå det samme. Ikke bare vil vi finne vårt indre lys, men få erfaring til å bruke det, pleie det, forsterke og videreutvikle det.

En emosjonell og åndelig aromaterapeut kan være en viktig medhjelper til gjennom subtilt og dyptgripende arbeid, å transformere negative opplevelser eller et traume til noe positivt og meningsfylt. Du vil lære å jobbe med eteriske oljer og deres duftstoffer, med positive følelser, indre bilder og elektromagnetiske frekvenser i forskjellige livsfaser – og til og med utover det.

Kunsten å fremstille aromatiske synergier.

Aromaterapi er en naturbasert og helhetlig vitenskap som bruker den vitale energien fra plantene som finnes konsentrert i de eteriske oljene. Disse brukes vanligvis i massasje, til lokal påføring, til terapeutiske parfymer, til inhalering, direkte eller i damp, til kompresser og bad, og innvortes for å helbrede og balansere kropp, sinn og ånd. I hver oppskrift vi produserer har vi som mål å skape en «aromatisk synergi». En synergi er altså en kombinasjon av eteriske oljer med et spesielt formål. For det første å velge ut og blande den helbredende energien i plantene som brukes, og for det andre å produsere fysiske, emosjonelle, og (eller) åndelige endringer hos den personen som bruker blandingen.
En bestemt hensikt, et bestemt mål, kunnskap, kreativitet, intuisjon og vitenskap er uunnværlige elementer når vi ønsker å lage en personlig oppskrift/blanding med eteriske oljer. Å skape en synergi/oppskrift er som å skrive musikk. Her, som i musikk, benytter vi også spesifikke aromatiske noter, en høy, en midtre og en nedre note fra de aromatiske familiene.
Utrolige ting kan skje når to eller flere eteriske oljer blandes! De to eller flere, delene jobber sammen og får en sterkere helbredende virkning enn de enkelte delene alene. Helbredelsens alkymi! Dette blir altså en virksom synergi av rene eteriske oljer.

Fremstillingen av en synergi med eteriske oljer blir sett på som en ekte kunst, og på dette kurset vil jeg vil innvie deg i denne. Siden det dreier seg om et praktisk kurs, vil du lære å utvikle et personlig forhold til oljene, samt hvordan du kan skape din egne synergi. Du vil også lære noe som er spesielt viktig, hvordan du kan benytte og integrere ikke bare kunnskapen, men også subjektiviteten til hver duft i en oppskrift. Det kan hende at de aromaene/duftene som du liker og som du ville velge, ikke er de samme som personen du behandler vil foretrekke. Det er forskjellige måter å lage en effektiv synergi som ikke vil bli avvist av den du behandler. Dette lærer du også om på kurset.

I disse praktiske sensoriske øvelsene vil du lære ikke å bruke tankene dine, men kroppen din og intuisjonen i stedet. Du vil bli kjent med oljene fra et annet perspektiv, som farge, musikk, vibrasjon og frekvens m.m.

Dette er i seg selv en vakker opplevelse!

 

NB! Kurset blir holdt på engelsk, men foreleseren snakker svært rolig og tydelig.
Gry Fosstvedt vil være behjelpelig med oversettelse ved behov.

Kursavgift: 2500,- pr helg

Påmelding til første kurshelg: depositum kr 500,- betales til konto: 05311114966. 
Påmeldingen er bindende.
Ved avmelding senere enn 1 uke før kursstart returneres ikke depositumet.

Tid:
29.2.2020 kl 1000-1700
1.3. 2020 kl 1000-1700

Sted:
KG (Kristelig gymnasium)
Homansbakken 2
0352 Oslo

Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Logg inn